Теоретико-методичний інструментарій облікової політики суб'єкта господарювання як підґрунтя прийняття управлінських рішень - Колєсніченко, Анастасія Сергіївна (Херсонський державний університет, 2016)
У статті на основі дослідження підходів до поняття "облікова політика" систематизовано визначення цього терміну, що дало змогу виділити шість ключових аспектів під час формування облікової політики суб'єкта господарювання: технічний, методологічний, організаційний, регуляторний, управлінський та інноваційний. За результатами проведеного аналізу наявних трактувань облікової політики виявлено характерні властивості, які зумовлюють цільові орієнтири та завдання побудови всієї облікової системи організації. Уточнено поняття облікової політики та розроблено організаційно-методичний інструментарій до її формування, що дало змогу обґрунтувати роль облікової політики у цілепокладанні та системі управління суб'єктом господарювання.

It was codified definition of "accounting policy" on the basis of research in the scientific literature approaches to the concept of the term. It enabled to identify six key aspects of the formation of the company’s accounting policies: technical, methodological, organizational, regulatory, administrative and innovative. According to the results of the analysis of existing interpretations of accounting policies it was identified specific properties that determine the targets, and the task of building the entire organization of the accounting system. It was noted the accounting policies and developed organizational and methodological tools for its formation. It allowed to substantiate the role of accounting policy and goal-setting system of enterprise management.
The teoretical and methodological instruments accounting policies as a basis for enterprise management decision-making
Keywords: облікова політика; теоретичні підходи; методичні засади; управлінська система; accounting policies; theoretical approach; methodology; management system