До питання про оптимальний рівень централізації в системах енергозабезпечення - Кітченко, Олена Миколаївна; Каверцев, Валерій Леонідович (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті розглядаються питання співвідношення централізації – децентралізації енергозабезпечення промислових підприємств. Розглядаються централізовані та децентралізовані системи енергопостачання. Надаються переваги та недоліки кожної з систем. Виділяються фактори, які впливають на вибір джерела енергозабезпечення.

In the article the questions of correlation of centralization - decentralizations of energy supply of industrial enterprises are considered. The centralized and decentralized systems of energy supply are considered. Merits and demerits of each system are estimated. Factors that influence at choice of source of energy supply are marked.
Keywords: децентралізація; промислове підприємство; конкурентоспроможність; управління; centralization; decentralization; industrial enterprise; competitiveness; management