Історія математики та обчислювальної техніки - Ларін, Андрій Олексійович; Кіпенський, Андрій Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У підручнику історію математики та обчислювальної техніки подано на фоні розвитку таких наук, як механіка, фізика, хімія, теплотехніка, електротехніка та інших галузей машинобудування. Призначено для студентів комп’ютерних спеціальностей закладів вищої технічної освіти, які вивчають курс історії науки і техніки. Але в той же час він може бути також корисний студентам інших спеціальностей, науковим співробітникам, аспірантам, і всім тим, хто цікавиться історією розвитку науки і техніки.
Keywords: підручник; математика; історія математики; обчислювальна техніка; системи числення; промислова революція