Енергетичний аналіз технологій вирощування цукрового буряка - Брік, Світлана Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2010)
В результаті аналізу енерговитрат при механізованому виробництві провідної сільгоспкультури – цукрових буряків – встановлені найбільш енергоємні процеси, намічені можливі шляхи зниження витрат енергії.

As a result of the analysis expense of energy by the mechanized manufacture conducting Agricultural plant - sugar beet - established most power-intensive processes planned possible ways of decrease of expenses of energy.
Keywords: сільське господарство; аграрна сфера; цукробурякове виробництво; цукрові буряки; політика енергозбереження; ресурсозберігаючі технології; енергоємність виробництва