Напружено-деформований стан профільних з'єднань з натягом при технологічних і експлуатаційних навантаженнях - Данілов, Деніс Володимирович; Андрєєв, Арнольд Георгійович; Щепкін, Олександр Віталійович (НТУ "ХПІ", 2015)
У роботі проводиться порівняльний аналіз різних варіантів профільних з'єднань з натягом для визначення впливу форми валу і втулки на розподіл основних параметрів, які характеризують напружено-деформований стан: сумарних переміщень, еквівалентного напруження за критерієм Мізеса і контактного тиску під дією натягу, відцентрових навантажень при обертанні й температури. Виконані дослідження дозволяють зіставити напружено-деформований стан різних варіантів профільних з'єднань і визначити вплив параметрів з'єднання на його міцність, намітити раціональні шляхи зміцнення.

In work the comparative analysis of various variants of profile connections with a tightness for definition of influence of the form of a shaft and the plug on distribution of key parameters describing a is intense-deformed condition is spent: total movings, equivalent stress by von Mises number and contact pressure, centrifugal rotation loadings. The executed researches allow to compare deflected mode of various variants of profile connections and to track influence of connection parameters on its strength and durability, to plan rational ways of hardening.
The deflected mode of profile connections with interference fit at technological and working loads
Keywords: математичне моделювання; НДС; температура деталей; контактне навантаження; mathematical modelling; ANSYS