Проблеми впровадження інновацій на промислових підприємствах - Євсєєв, Андрій Сергійович (Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського, 2025)
У доповіді розглянуто ключові проблеми впровадження інновацій на промислових підприємствах. Виокремлено організаційні, фінансові, кадрові та правові бар’єри, що стримують інноваційний розвиток. Проаналізовано вплив недостатнього фінансування, низької інноваційної культури персоналу, слабкої інтеграції науки та виробництва, а також недосконалості нормативно-правової бази. Обґрунтовано необхідність державної підтримки, розвитку партнерства з науковими установами та застосування сучасних моделей управління інноваціями. Запропоновано напрями удосконалення інноваційної політики підприємств для підвищення їх конкурентоспроможності та забезпечення стійкого розвитку.
Keywords: інноваційна діяльність; промислові підприємства; промисловість; інновації; конкурентоспроможність; глобальний ринок; проблеми впровадження; інноваційна культура; фінансування інновацій; інноваційна політика; стійкий розвиток