Методичні вказівки до практичних занять з курсу "Податкова система" - Назарова, Тетяна Юріївна; Шевченко, Марина Миколаївна; Татаринцева (Курбатова), Юлія Леонідівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Методичні вказівки до практичних занять містять основи теми, які розглядаються під час вивчення курсу "Податкова система", допоможе його користувачам оволодіти чинною законодавчою базою у сфері оподаткування, засвоїти механізми нарахування та сплати податків, зборів та обов’язкових платежів до державного та місцевих бюджетів України. Кожна тема має типові приклади з розв’язаннями за матеріалом, що вивчається, а також питання та задачі для розв’язку. Дані методичні вказівки не замінюють підручники з податкової системи. Теоретичні основи викладаються у стислому вигляді. Даються тільки ті відомості, які необхідні безпосередньо для розв’язання завдань. Призначено для студентів спеціальностей 072 "Фінанси та банківська справа, страхування та фондовий ринок".

Methodical instructions for practical classes contain the basics of the topics that are considered during the study of the "Tax System" course, will help its users to master the current legislative framework in the field of taxation, to learn the mechanisms of calculation and payment of taxes, fees and mandatory payments to the state and local budgets of Ukraine. Each topic has typical examples with solutions based on the material studied, as well as questions and problems for solving. These guidelines do not replace textbooks on the tax system. The theoretical foundations are presented in a concise form. Only the information that is directly necessary for solving tasks is provided. Intended for students of specialties 072 "Finance and banking, insurance and stock market"
Tax system: practicum exercises on course "Tax system"
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; податкова система; податки; фондовий ринок; банківська справа