Методичні вказівки та контрольні завдання з курсу "Педагогічна етика" - Середа, Наталія Вікторівна; Пономарьов, Олександр Семенович (НТУ "ХПІ", 2016)
Метою вивчення дисципліни "Педагогічна етика" є формування у майбутніх викладачів вищої школи моральних цінностей педагогічної професії через засвоєння її нормативних засад, розвиток і саморозвиток професійної етичної культури на рефлексивній основі. У методичних вказівках міститься програма курсу, методичні вказівки до самостійної роботи студентів, контрольне завдання з курсу для студентів заочної форми навчання, інформаційно-методичне забезпечення дисципліни. Призначений для магістрів спеціальності "Педагогіка вищої школи".
Keywords: професійна культура; педагогічна етика; викладачі вищої школи; вимоги до викладача; педагогічна професійна культура; педагогіка; етика; моральна культура; педагогічний гуманізм; педагогічний оптимізм; колективізм; категорії етики; моральна відповідальність; моральна свідомість; моральна діяльність педагога; педагогічна майстерність; моральні відносини; системи відносин