Нагрузочная характеристика механизма наклона кузова - Якунин, Дмитрий Игоревич (НТУ "ХПИ", 2009)
У статті розглянуто математичну модель, що дозволяє отримати характеристику навантаження механізму нахилу кузова транспортного засобу із заданими параметрами. Показано якісний характер зміни сили залежно від кута нахилу екіпажа та оцінено її величину. Поставлено задачу обрання лінійного електромеханічного перетворювача енергії, тягова характеристика якого найбільш відповідає отриманій характеристиці навантаження.

In article the mathematical model is considered, allowing to receive the loading characteristic of the mechanism of an inclination of a vehicle’s body with the set of parameters. Qualitative character of change of force depending on a corner of an inclination of crew is shown and its size is estimated. The task in view of a choice of the linear electromechanical converter of the energy, which traction characteristic most corresponds to the received loading characteristic.
Keywords: подвижной состав; гидравлический силовой привод; демпфирование; винтовая пара