Етапи проведення інвентаризації товарно-матеріальних цінностей роздрібного підприємства - Бровко, О. Т.; Бондар, Н. В.; Терепа, Л. О. (НТУ "ХПИ", 2008)
У статті розглянуто порядок проведення і нвентаризації товарно-матеріальних цінностей роздрібного підприємства. Звернуто увагу на основні етапи проведення інвентаризації та відображення її результатів, утворення лишків і нестач (розбіжності між даними бухгалтерського обліку); розрахунок розміру збитків. Визначено основні проблеми, які виникають під час проведення інвентаризації на підприємстві.

In these articles the order of making an inventory is considered commodit-material values of retail enterprise. Paid attention to the basic stages of making an inventory. Basic problems which arise up during making an inventory on an enterprise are certain. The results of taking of inventory are explored: formation of tailings and failings (that disagreements between information of record-keeping); calculation of size of losses.
Keywords: ринкова економіка; контроль; ТМЦ; недоліки; фінансові результати