Шахтні гідроакумулюючі електростанції з підвищеною ефективністю роботи гідроагрегатів - Артюх, Станіслав Федорович; Червоненко, Іван Ігорович (НТУ "ХПІ", 2012)
В даній роботі розглядаються питання пов`язані з будівництвом гідроакумулюючих електростанцій (ГАЕС) з підземним басейном на базі відпрацьованих рудних шахт та підвищення ефективності їх роботи. Обґрунтована необхідність створення нового екстремального регулятора ККД.

This paper addresses issues related to the construction of pumped storage plants (PSP) with an underground swimming pool on the basis of waste ore mines and increase their efficiency. The necessity of creating a new regulator of extreme efficiency
Keywords: енергетика; гідроакумулюючі електростанції; акумулюючі установки; гідротехнічне обладнання; гідроагрегати