Стан справ в області віброакустичних досліджень електричних машин у світі - Шумилов, Юрій Андрійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2004)
Наведено аналіз наукових доповідей міжнародних семінарів з вібрацій і акустичного шуму електричних машин: 25 - 26 травня 1998 р., Бетюн, Франція; 1 – 3 червня 2000 р., 17 – 18 жовтня 2002 р., Лодзь, Польща.

Summarizing analysis of scientific reports of International seminars from vibrations and acoustic noise in electric machines: May, 25 - 26, 1998, Veten, France; June 1 – 3, 2000, October, 17 – 18, 2002, Lodż, Poland.
State of problem of vibration and acoustic researches of electric machines in the world
Keywords: віброакустичні дослідження; електричні машини; вібрація; акустичний шум; electric machines; vibration; acoustic noise