Навчальна програма дисципліни "Організація баз даних та знань" - (:unkn) unknown (НТУ "ХПІ", 2009)
Навчальна дисципліна «Організація баз даних та знань» присвячена знайомству з інформаційними системами організаційного управління – базами даних (БД), що створюються та функціонують на основі систем управління базами даних (СУБД). Метою вивчання дисципліни є надання студентам знань основних принципів побудови БД та СУБД, принципах їх проектування, а також аналіз основних технологій реалізації БД. В курсі особлива увага приділяється представленню фундаментальних уявлень, теоретичних основ та математичних моделей, які лежать в основі баз даних та систем управління базами даних.
Keywords: бази даних; інформаційні системи; обмін даними; моделі даних; типи даних; реляційна модель даних