Justification of the calculation methods of the main parameters of vortex chambers - Pitak, Inna V.; Shaporev, Valery P.; Briankin, Serhii S.; Pitak, Oleg Ya. (PC Technology Center, 2017)
На основі побудови наближеної моделі руху дисперсного потоку у вихровому апараті здобуті аналітичні вирази для визначення швидкості дрейфу часток пилу за напрямком до стінки апарату. Проведені розрахунки щодо усереднення тангенційної і вісьової складової швидкості газового потоку. З використанням вказаних аеродинамічних параметрів газового потоку визначена ефективність пиловловлення у вихрових апаратах.

На основе построения приближенной модели движения дисперсного потока в вихревом аппарате получены аналитические выражения для определения скорости дрейфа частиц пыли по направлению к стенке аппарата. Проведены расчеты по усреднению тангенциальной и осевой составляющей скорости газового потока. С использованием указанных аэродинамических параметров газового потока определена эффективность пылеулавливания в вихревых аппаратах.
Обоснование методов расчета основных параметров вихревых камер
Keywords: вихровий апарат; навколишнє середовище; дисперсний потік; газовий потік; швидкість газу; вихревой аппарат; окружающая среда; дисперсный поток; газовый поток; скорость газа