Комп'ютерне та математичне моделювання в задачах прогнозування надійності при поступових відмовах - Ларін, Олексій Олександрович; Водка, Олексій Олександрович; Потопальська, Ксенія Євгенівна (Юрайт, 2020)
В монографії викладено сучасні основні питання та визначення теорії надійності, наведено вирішення задач прогнозування надійності машинобудівних конструкцій при поступових відмовах при втомних пошкодженнях з використанням теорії пошкоджуваності матеріалів. Для студентів, аспірантів, спеціалістів в галузі прикладної математики та комп’ютерних наук.
Keywords: монографія; надійність елементів конструкцій; пошкоджуваність; контенуальна механіка; різьбові з'єднання; перехідні процеси; динамічне навантаження; випадкова амплітуда напружень; гумо-кордні композити; корозійні дефекти; залишковий ресурс