Конфліктні ситуації на промисловому підприємстві: проблеми управління - Косенко, Андрій Васильович; Дьякова, Наталія Миколаївна; Щебетова, Анна Олександрівна (Полтавський державний аграрний університет, 2025)
В доповіді доведено, що компетентний підхід до врегулювання конфліктів дозволяє мінімізувати їх негативні наслідки, оптимізувати взаємодію між працівниками та підвищити загальну ефективність підприємства. Конфлікти на промислових підприємствах є неминучим явищем через різноманіття особистих, професійних і корпоративних інтересів. Ефективне управління конфліктами дозволяє мінімізувати їхній негативний вплив і сприяти розвитку організації. Проведене нами дослідження дозволяє виявити і обґрунтувати п’ять основних причин виникнення конфліктів на промисловому підприємстві.
Keywords: конфлікти; управління; проблеми; економіка; промислові підприємства