Аналіз причин зниження водневого показника на біохімічних установках коксохімічного підприємства - Борисенко, Олександра Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Біохімічне окиснення забруднювачів стічних вод коксохімічного підприємства протікає зі зниження рН розчину як і обробка неорганічними коагулянтами стічних вод з метою зниження смолистих речовин. Існуюча у стічних водах буферна система може знижувати свою буферну ємність завдяки глибокому очищенні від аміаку на аміачних відпарних колонах. Проведено відповідні розрахунки для встановлення оптимального очищення стічних вод від аміаку.
Keywords: стічні води; очищення; буферна система; біохімічний процес; окиснення; нітріфікація