Застосування електрофлотації для очищення стічних вод які утворюються при виробництві капсульованого риб’ячого жиру - Дубинець, К. О.; Федак, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2009)
У статті наводяться результати дослідження очищення стічних вод, які утворюються у виробництві капсульованого риб'ячего жиру. Стічні води утворюються при підготовчих операціях, при капсулюванні, при використанні води як середовища, яке охолоджує, а також при санітарній обробці технологічного устаткування. Головним забрудником цих вод є риб'ячий жир і транспортна рослинна олія у вигляді емульсій. Скидання цих стічних вод без очищення, недопустимі з точки зору охорони довкілля.

There are results of research for cleanings of sewages which are driven appearing in the production of capsulation of fish fat. Sewages appear at preparatory operations, at capsulation at the use of water as coolant, and also at the sanitization of technological equipment. The main pollutant of these waters are codliver oil and transport vegetable butter as emulsion. Throwing down of these sewages without cleaning unitadmits from point of guard of environment.
Keywords: флотація; капсулювання; санітарна обробка; емульсія; охорона довкілля; бульбашки