Вплив гіподинамії на здоров’я та якість життя сучасної людини - Дефорж, Г. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
В статті наведені причини гіподинамії, її наслідки та вплив на здоров’я людини. Розкриті шляхи розв’язання цієї проблеми, методи профілактики. Окремо зроблено акцент на особливостях протікання гіподинамії у дітей шкільного віку. Показано вплив електронних гаджетів на головний мозок. Проблема гіподинамії розкривається як комплексна проблема.
Keywords: малорухливий спосіб життя; фізичні навантаження; електронні гаджети; головний мозок; профілактика гіподинамії; надмірна вага; заняття спортом