Методичні вказівки до лабораторних робіт з дисципліни "Цифрова схемотехніка" - Стисло, Богдан Олександрович; Войтович, Юрій Сергійович; Чмихова, Оксана Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки містять опис лабораторних робіт до курсу «Цифрова схемотехніка». Основна мета лабораторних робіт – вивчення принципу дії цифрових пристроїв комбінаторної та послідовної логіки: логічних елементів; комбінаційних схем; інтегральних тригерів, лічильників і регістрів, що побудовані на їх основі. Вказівки сприяють освоєнню методів логічного проектування цих пристроїв та дослідження їх роботи. Кожній лабораторної роботі повинна передувати самостійна підготовка студентів, в процесі якої необхідно ознайомитися з описом лабораторної роботи, рекомендованими літературними джерелами і виконати попереднє домашнє завдання. У процесі підготовки до роботи слід також скласти звіт, в якому повинні бути представлені: мета роботи, результати виконання розрахункового завдання, синтезовані і аналізовані структури, а також заготовки таблиць, необхідні для виконання експериментальної частини роботи. Варіанти попереднього завдання для виконання роботи видаються окремо кожній бригаді студентів на попередньому занятті. Перед початком лабораторної роботи результати домашньої підготовки перевіряються викладачем. Студенти мають сформулювати мету і порядок виконання роботи, подати звіт з результатами виконаного попереднього завдання і відповісти на ряд контрольних запитань. В експериментальній частині роботи збирається схема, перевіряється правильність її функціювання, результати досліджень заносяться в звіт. Після цього студент допускається до виконання наступної роботи.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; цифрова схемотехніка; логічні елементи; комбінаційні схеми; дешифратор