Вплив циклічних навантажень на опірність трубної сталі руйнуванню у сірководневих розчинах - Чучман, M. P. (НТУ "ХПІ", 2008)
Розглянуто роль циклічних навантажень у руйнуванні трубної сталі 20 у сірководневому розчині NACE. Показано, що циклічні навантаження знижують стійкість до руйнування стали 20 у сірко-водневому розчині NACE, у якому вона схильна до корозійного розтріскування. Установлено, що при постійній середній напрузі циклу σm збільшення амплітуди циклічних навантажень знижує опірність трубної сталі 20 руйнуванню в середовищі NACE.

In this article the role of the cyclic loadings on resistance of pipe steel 20 in hydrogen sulphide solution of NACE is discussed. Shown that the cyclic loadings reduce strength before destruction of steel 20 in hydrogen sulphide solution of NACE in which it is inclined to stress corrosion cracking. Specified that at permanent middle tension of cycle σm, the increase of amplitude of the cyclic loadings reduces resistance of pipe steel a 20 destruction in the environment of NACE.
Keywords: корозивне середовище; трубна сталь; сірководневий розчин; корозійно-механічне руйнування; малоциклова корозійна втома