Кадровий менеджмент: загальна частина. Частина 2. Теорії кадрового менеджменту: еволюція та розвиток змісту - Мороз, Володимир Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014)
Текст лекцій висвітлює основний зміст теоретико-методологічного підґрунтя щодо формування та розвитку теорії кадрового менеджменту. Наведено результати аналізу змісту наукових шкіл та визначено їх вплив на функціонування сучасної системи управління кадрами в організації. Розглянуто зміст основних моделей кадрового менеджменту, а також особливості їх перспективного розвитку. Призначено для студентів спеціальності АДМ 8.18010018 "Адміністративний менеджмент" денної та заочної форм навчання.
Keywords: кадровий менеджмент; кадровий менеджмент історія; школа поведінкових наук; школа кількісного підходу; теорія людського капіталу; людський капітал; управління людськими ресурсами; японська модель менеджменту; американська модель менеджменту; російська модель менеджменту