Аналіз наукових поглядів на категорію "людський капітал" - Ульянченко, К. М. (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті розглянуто теоретичні засади людського капіталу. Проаналізовано наукової погляди щодо суті, змісту та особливостей людського капіталу як економічної категорії. Запропоновано авторське визначення людського капіталу.

Theoretical foundations of human capital are described in the article. Scientific views on the essence, content and features of human capital as an economic category were analyzed. Author's definition of human capital proposed.
Keywords: економічна категорія; продуктивних здібностей людини; соціально-економічна система; виробництво; конкурентоспроможність країни