Канал вимірювання похилої дальності до літальних апаратів з використанням частот міжмодових биттів та можливістю пошуку, формування і обробки зображення ЛА для мобільної однопунктної вимірювальної системи - Коломійцев, Олексій Володимирович; Сачук, Ігор Іванович; Гордієнко, Андрій Миколайович; Захаров, Володимир Ігорович; Ковальчук, Віктор Анатолійович; Кузнєцов, Олександр Леонідович; Межерицький, Сергій Генадійович; Осієвський, Сергій Валерійович; Панченко, Володимир Іванович; Рондін, Юрій Петрович (ДП "Український інститут промислової власності", 2021)
Канал вимірювання похилої дальності до літальних апаратів з використанням частот міжмодових биттів та можливістю пошуку, формування і обробки зображення ЛА для мобільної однопунктної вимірювальної системи містить керуючий елемент, блок керування дефлекторами, лазер з накачкою, селектор подовжніх мод з багаточастотним розділенням каналів, призми для частоти міжмодових биттів  м, модифікований блок дефлекторів, перемикач для частот міжмодових биттів м і 2м, передавальну оптику, оптико-електронний модуль, який складений з телевізійного і інфрачервоного каналів, приймальну оптику, фотодетектори, широкосмуговий підсилювач, модифікований інформаційний блок, резонансні підсилювачі, настроєні на відповідні частоти міжмодових биттів, формувач імпульсів, схему ״і״ ,фільтр із заданою смугою пропускання, диференційований ланцюжок, випрямляч, тригер, детектор, диференційовану оптику, підсилювач, фільтр, лічильник, електронну обчислювальну машину, апаратуру супутникових радіонавігаційних систем, апаратуру обміну даними та гіростабілізовану платформу, радіолокаційний модуль.
Keywords: патенти; корисні моделі; літальні апарати; формування зображення; обробка зображення; однопунктні вимірювальні системи; вимірювання похилої дальності