Порівняльний аналіз енергетичних параметрів генераторів, які використовуються у вітроенергетичних установках - Шевченко, Валентина Володимирівна; Нечуйвітер, Леся Петрівна; Занихайло, Євген Олександрович (Центральний науково-дослідний інститут навігації і управління, 2011)
Порівняно енергетичні параметри синхронного генератора на постійних магнітах та асинхронного генератора з к.з. ротором, які встановлюються на вітроенергетичних установках (ВЕУ), особливості їх роботи, вплив змінного потоку вітру на енергетичні параметри автономної енергетичної системи ВЕУ. Встановлено особливості роботи цих генераторів в умовах реального часу для м. Сімферополь, зроблені пропозиції по зниженню необхідної швидкості вітру для роботи ВЕУ та рекомендації по використанню різних типів електричних генераторів на вітроенергетичних установках.

Compared the power parameters of synchronous generator on permanent magnets and asynchronous generator with the reserved rotor, which are set on the winds power plants (WPP), features of their work, influencing of variable stream of wind on the power parameters of the off-line power system of WPP The features of work of these generators are set in the conditions of the real time for the city of Simferopol, suggestions are done on the decline of necessary speed of wind for work of WPP and recommendations on the use of different types of electric generators on the winds power plants.
Comparative analysis of power parameters of generators, which are used in winds power plants
Keywords: вітроенергетика; швидкість вітру; асинхронний генератор; синхронний генератор; постійні магніти; wind energy; speed of wind; asynchronous generator; synchronous generator; permanent magnets