До історії створення науково-виробничого об'єднання "Хартрон" - Тверитникова, Олена Євгенівна; Белоус, О. В. (Центр пам'яткознавства Національної Академії Наук України і Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, 2011)
Висвітлено етапи становлення наукових досліджень і формування колективу одного з перших у СРСР підприємства з виробництва апаратури бортових систем управління. Показано внесок головного конструктора В. Г. Сергеєва в розвиток ракето-космічної техніки України.

Lit stages in the formation of research and one of the fi rst team in the USSR, production of manufacturing equipment on-board control. The contribution of Chief Designer V. Sergeyev in the development of rocket and space technology in Ukraine.
To history of creation of scientifi c and production enterprise of "Khartron"
Keywords: наукові дослідження; колектив; апаратура бортових систем управління; Сергеєв В. Г.; ракетно-космічна техніка