Діджиталізація на виробничих підприємствах в галузі виробництва електричних мереж - Павлова, Олена Миколаївна; Павлов, Костянтин Володимирович; Опашнюк, Юрій Володимирович; Ширшиков, Назарій Олександрович; Костюк, Микола Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Діджиталізація "Електроконтакт Україна", що спеціалізується на виробництві електричних компонентів для автомобілів, відкриває нові можливості для зростання продуктивності та розширення ринкових перспектив. Автоматизація процесів, вдосконалене управління ланцюгами поставок, а також використання аналітичних інструментів та Big Data сприяють розробці інноваційних продуктів та задоволенню потреб ринку. Ці зміни не лише підвищують ефективність внутрішнього виробництва, але й зміцнюють експортний потенціал України, роблячи підприємства конкурентоспроможними на міжнародній арені. Для забезпечення сталого розвитку та безпеки в цифрову еру "Електроконтакт Україна" має й надалі зосереджуватися на посиленні заходів кібербезпеки, щоб захищати свої цифрові активи та інтелектуальну власність. Зважаючи на вищезазначене, можна стверджувати, що комплексний підхід до діджиталізації дозволить "Електроконтакт Україна" не лише ефективно вирішувати поточні завдання, але й активно формувати майбутнє автомобільної галузі, роблячи вагомий внесок у розвиток економіки України та покращення життя її громадян.

In an era of rapid technological development and changing market dynamics, digitalization is becoming a critical success factor for manufacturing companies. In the field of power grid production, in which Electrocontact Ukraine specializes, introducing digital technologies requires a careful approach, as it can significantly improve all aspects of operations, from design to logistics. The digitalization of Electrocontact Ukraine, which specializes in producing electrical components for automobiles, opens up new opportunities for productivity growth and expanding market prospects. Process automation, improved supply chain management, analytical tools, and Big Data are helping to develop innovative products and meet market needs. These changes increase the efficiency of domestic production and strengthen Ukraine's export potential, making companies competitive on the international stage. To ensure sustainability and security in the digital era, Electrocontact Ukraine should continue strengthening cybersecurity measures to protect its digital assets and intellectual property.
Digitalization at production enterprises in the field of electricity grids production
Keywords: діджиталізація; підприємства; виробничі процеси; виробництво електроенергії; електричні мережі; digitalization; production processes; electricity generation; power grids