Похибки виведення балістичних ракет - Мельник, В. М.; Ковалець, О. Я. (НТУ "ХПІ", 2011)
Проводиться аналіз похибок гіроскопічного інтегратора лінійних прискорень за експлуатаційних умов. Визначається прецесія осі фігури відносно внутрішньої рамки і скоби. Окреслене статичне відхилення осі гіроскопа під дією акустичної хвилі.

The analysis of errors of gyroscopic integrator of linear accelerations is conducted in operating terms. The precession of axis of figure is determined in relation to an internal scope and staple. The static rejection of axis of gyroscope is outlined under the action of acoustic wave.
Keywords: прикладна механіка; акустичне випромінювання; гіроінтегратор; ракета-носій; похибки вимірювань; integrating gyro; errors of measurings; carrier rocket