Професор Георгій Георгійович Де-Метц (1861–1947) - Гутник, Марина Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Складено на основі власних щоденників Г. Г. Де-Метца. Наведено деякі моменти з особистого життя ученого, а також відомості про його наукову, педагогічну та організаційну діяльність. Містить перелік основних праць з наукового доробку професора. Розраховано на широке коло науковців, насамперед у галузі фізики, працівників наукових бібліотек, студентів і школярів, а також істориків науки і техніки.
Keywords: бібліографія; Де-Метц Г. Г.; вчений; фізика; життєвий шлях; наукова діяльність