Форми комерціалізації інтелектуальної власності. - Перерва, Петро Григорович; Капінос, Маріанна Миколаївна; Яскевич, Анна Олегівна; Станєва, Катерина Сергіївна (My University, 2023)
Проведені дослідження дозволили обґрунтувати ефективні форми комерційної реалізації результатів інтелектуальної діяльності, що використовуються у світовій практиці. Франчайзинг – це єдина стратегія комерціалізації об'єктів інтелектуальної власності, яка дозволяє не тільки надати права користування стандартними результатами інтелектуальної діяльності, а й надати всебічний доступ користувачів до різних елементів інтелектуального капіталу.
Keywords: інтелектуальна власність; комерціалізація; трансфер; прибуток; виключні права; франчайзинг