Аналіз графічних методів розпізнавання типу дефекту за результатами ХАРГ - Шутенко, Олег Володимирович; Баклай, Дмитро Миколайович; Горожанкіна, Т. Г. (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті виконаний порівняльний аналіз відомих графічних методів, які використовуються для розпізнавання типу дефекту за результатами аналізу розчинених у маслі газів. Наведені алгоритми побудови й процедури прийняття рішень усіх відомих методів. Проаналізовані способи завдання координат, способи завдання діагностичного об'єкта й кількість дефектів, що розпізнаються за допомогою аналізованих методів. На основі аналізу відомих графічних методів інтерпретації результатів ХАРГ встановлено, що всі розглянуті методи можна розділити: за способом представлення об'єкта, що діагностується, по способу завдання координат, по кількості розпізнаваних дефектів. На основі виконаного аналізу запропоновані основні напрямки по вдосконаленню графічних методів.
Keywords: графічний образ; трикутник Дюваля; метод фірми GATRON; метод Дорненбурга; метод ETRA; логарифмічний метод номограм; пелюсткова діаграма