Теоретична механіка. Динаміка - Бєломитцев, Андрій Сергійович (НТУ "ХПІ", 2014)
Курс теоретичної механіки складається з лекцій із динаміки матеріальної точки та механичної системи, а також містить елементи аналітичної механіки. Теоретичний матеріал доповнюють приклади розв’язання задач, що сприяють самостійному вивченню курса. Призначено для студентів бакалаврських напрямів 6.050202 – "Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології", 6.050502 – "Інженерна механіка", 6.050503 – "Машинобудування" машинобудівного факультету
Keywords: динаміка; матеріальна точка; закони динаміки; коливання; рівняння відносного руху; сила ваги; механічна система; інерція твердого тіла; імпульс сили; теорема Ейлера; кінетичний момент; кінетична енергія; кінетостатика; аналітична механіка; рівняння Лагранжа; текст лекцій