Управління процесом комерціалізації відносин інтелектуальної власності на підприємстві - Долженко, Ксенія Валеріївна; Бритков, Олексій Михайлович (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті обґрунтовано науково-практичні засади управління процесами комерціалізації відносин інтелектуальної власності на підприємстві, що сприятиме переходу до інноваційної моделі його розвитку і забезпечення конкурентоспроможності у ринкових умовах. Проведений системний аналіз організаційно-правових проблем комерціалізації інтелектуальної власності при практичному здійсненні інноваційної діяльності підприємства. Для аналізу складових процесу комерціалізації інтелектуальної власності на підприємстві пропонується структурна модель. Представлена карта проблем формування ринкових відносин комерційного використання інтелектуальної власності.

In the article research and practice government bases are reasonable by the processes of commercialization of relations of intellectual property on an enterprise, that will assist passing to the innovative model of his development and providing of competitiveness in market conditions. The analysis of the systems of organizational and legal problems of commercialization of intellectual property is conducted at practical realization of innovative activity of enterprise. For the analysis of constituents of process of commercialization of intellectual property on an enterprise a structural model is offered. Presented map of problems of forming of market relations of the commercial use of intellectual property.
Management of process of commercialization of the relations of intellectual property at the enterprise
Keywords: організаційно-правова складова; інноваційна діяльність; грошові кошти; комерційний результат; конкурентоспроможність; ринкові відносини; intellectual property; commercialization; managements; organizational constituent; legal constituent; innovative activity