Создание виртуальных измерительных комплексов на основе персональных компьютеров - Скороделов, Владимир Васильевич; Крашенинникова, В. В. (НТУ "ХПИ", 2006)
Запропоновано варіант побудови віртуального вимірювального комплексу, що складається з п’яти різних приладів (мультиметра, осцилографа, вимірювача частоти та генератора сигналів довільної форми). Розроблені апаратні та програмні засоби такого комплексу.

The variant of construction of virtual measuring complex consisting of five different devices is proposed (multimeter, oscillograph, measuring device of frequency, and generator of signals of arbitrary form). Vehicle and programmatic facilities of such complex are developed.
Keywords: виртуальные приборы; ПК; УСО; контроль; обьект измерения