Основи проектування обладнання хімічних енергоефективних хімічних виробництв – загальні характеристики та можливості - Бухкало, Світлана Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У матеріалах статті розглянуті можливості для вивчення цілей і задач дисципліни з метою формування у студентів необхідних знань про основи проектування обладнання енергозберігаючих хімічних виробництв: детальний розгляд наукового обґрунтування; аналіз, загальна характеристика й особливості проектування обладнання; вибір різновидів методів аналізу з вирішення завдань за допомогою інноваційних методів та програм, їх особливостей; вивчення можливих причин виникнення невідповідності обладнання до цілі проектування та способів їх передбачення. При написанні cтатті використано досвід викладання дисципліни "Основи проєктування обладнання хімічних виробництв" в Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут" на кафедрі інтегрованих технологій, процесів і апаратів у 2022-2024 рр.

The materials of the article consider the possibilities for studying the goals and objectives of the discipline in order to form in students the necessary knowledge about the basics of designing equipment for energy-saving chemical productions: detailed consideration of the scientific justification; analysis, general characteristics and features of equipment design; selection of types of analysis methods for solving problems using innovative methods and programs, their features; study of possible causes of equipment inconsistency with the design goal and methods for their prediction. When writing the article, the experience of teaching the discipline “Fundamentals of Designing Chemical Production Equipment” at the National Technical University “Kharkiv Polytechnic Institute” at the Department of Integrated Technologies, Processes and Devices in 2022-2024 was used.
Basics of designing chemical equipment for energy-efficient chemical productions – general characteristics and capabilities
Keywords: хімічні виробництва; енергоефективність; інноваційні методи навчання; майбутні фахівці; проєктування обладнання; chemical production; energy efficiency; innovative teaching methods; future specialists; design principles