Аналіз рівня зрілості ланцюгів постачання українських підприємств високотехнологічного машинобудування - Данько, Тарас Володимирович; Пелюхня, К. Р.; Зіміна, К. С. (НТУ "ХПІ", 2014)
Проведений порівняльний аналіз існуючих моделей стадії зрілості ланцюга постачання зарубіжних авторів. Виявлені особливості функціонування ланцюгів постачання українських підприємств високотехнологічного машинобудування. Створений набір показників для аналізу ступеню розвитку ланцюгів постачання підприємств української машинобудівної галузі. Проведена оцінка вибірки підприємств за кожним із визначених характеристик. Розроблений рейтинг ТОП-20 українських підприємств високотехнологічного машинобудування з найрозвинутішими ланцюгами постачання.

Comparative analyses of existing supply chain management capability maturity models of foreign scientists were conducted. Main peculiarities of supply chain functioning of Ukrainian companies of high-tech machinery were defined. Set of indicators to conduct supply chain development level analysis was worked out. Evaluation according to defined characteristics for enterprises sample was implemented. Rating of TOP-20 Ukrainian machinery companies with the most developed supply chains was developed.
Analysis of level of maturity of chains of supplying with the Ukrainian enterprises of hi-tech engineer
Keywords: функція виробництва; дистрибуція; сервісне обслуговування; manufacturing; supply; distribution; reverse logistics; high-tech machinery business