Керування синхронним двигуном з постійними магнітами при мінімізації локальних функціоналів миттєвих значень енергій - Островерхов, Микола Якович (НТУ "ХПИ", 2013)
This paper deals with speed control system of permanent magnet synchronous machine with controllers based on the concept of inverse dynamics problems with minimization of local functionals of the instantaneous motion energy values. This method provides robustness to changes of the moment of inertia and the electrical resistance machine.

В статті розглядається система регулювання швидкості синхронного двигуна з постійними магнітами на базі концепції зворотних задач динаміки з мінімізацією локальних функціоналів миттєвих значень енергій руху. Такий підхід забезпечує робастне керування по відношенню до зміни моменту інерції та електричних опорів обмотки двигуна.
Control of permanent magnet synchronous machine with minimization of local functionals of the instantaneous energy values
Keywords: високотехнологічні установки; зворотні задачі динаміки; параметричні збурення; координатні збурення; коефіцієнти підсилення регуляторів