Основные направления развития технологии электрохимического синтеза сульфата титана (III) из диоксида титана в растворах серной кислоты - Федоренко, А. А.; Першина, Е. Д.; Федоренко, А. М. (НТУ "ХПИ", 2010)
В статті розглянуті основні напрями синтезу сульфату титану (III) в сірчанокислих розчинах, зроблені висновки, щодо необхідності розробки такої технології на підприємствах виробництва диоксиду титану та його впровадження в виробництво. Описані основні проблеми, які виникають при виробництві діоксиду титану, як пігменту. Запропоновані засоби отримання розчинного і кристалічного сульфату титану (III) в розчинах сірчаної кислоти.

In the article the main directions of synthesis of titanium sulfate (III) in sulfuric acid solutions, conclusions regarding the need to develop such technology in enterprises of production of titanium dioxide and its introduction into production. The basic problems that arise in the production of titanium dioxide as a pigment. The methods of obtaining soluble and crystalline sulphate of titanium (III) in sulfuric acid solutions.
Keywords: технологические процессы; технологические расстворы; электрохимия; синтез; ионы железа; коллоидные растворы; гидроксиды