Электроосаждение блестящих сплавов олово-свинец из метансульфоновых электролитов - Харенко, Е. В.; Амируллоева, Н. В.; Скнар, Ю. Е.; Данилов, Ф. И. (НТУ "ХПИ", 2009)
Досліджено електровідновлення сплаву Sn-Pb у присутності неіоногеного оксиетильованого β-нафтолу. Встановлено більшу у порівнянні із оксиетильованим насиченим спиртом поверхневу активність на електроді, обумовлену π-електронною взаємодією нафтольної групи із сплавом.

The electroreduction of alloy Sn-Pb in presence of nonionic β-naphthol ethoxylate was investigated. It is obtained more strong surface activity the β-naphthol ethoxylate as comparison to the saturated alcohol ethoxylate, that stipulated by π-electron interaction β-naphthol grope with alloy.
Keywords: бензальацетон; БАЦ; оловянно-свинцовый сплав; поляризационная зависимость; электролитические сплавы; метод линейной вольтамперометрии