Система автоматизованого формування розрахункових моделей електричних машин для програмного середовища FEMM - Мілих, Володимир Іванович (Інститут електродинаміки НАН України, 2018)
Показано принципи автоматизованого формування геометричної та фізичної моделей електричних машин алгоритмічною мовою Lua для розрахунку їхніх магнітних полів програмою FEMM. Надано організаційні основи алгоритму і програмування, фрагменти файлів текстів програми і вхідних даних. Можливості скриптів Lua продемонстровано на прикладі машин класичних типів. Подальший розвиток таких скриптів у поєднанні з керованою ними програмою FEMM є ефективним інструментом, який при розрахунках електромагнітних і силових параметрів та процесів машин за швидкодією і можливостями покликаний замінити існуючий аналітичний формульний ряд.

The principles of automated formation of geometric and physical models of electric machines (EM) are shown for calculating their magnetic fields by the FEMM program in the algorithmic Lua language. The basis for the organization of the algorithm and script Lua, fragments of the program text files and the source data are given. The capabilities of Lua scripts are demonstrated on the example of EM of three types. The development of such scripts in combination with the FEMM program controlled by them provides an effective tool that in the calculation of electromagnetic and power parameters and EM processes in terms of speed and capabilities is intended to replace the existing analytical formula series.
The system of automated formation of electrical machines computational models for the FEMM software environment
Keywords: електричні машини; магнітне поле; програма FEMM; Lua скрипт; electric machines; magnetic field; FEMM program; Lua script