Синтез дерев рішень на основі вибірок даних з пропущеними значеннями - Гофман, Є. О.; Олійник, А. О.; Субботін, С. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
Розглянуто завдання побудови моделей у вигляді дерев рішень на основі вибірок даних з пропущеними значеннями. Запропоновано новий метод ідентифікації дерев рішень, який використовує теорію функцій довіри для роботи в умовах невизначеності параметрів при розв'язанні завдання автоматичної класифікації за ознаками. Розроблений метод дозволяє ідентифікувати структуру та параметри дерев рішень.

The problem of constructing models in the form of decision trees based on data samples with missing values is considered. A new method of the identification of decision trees, which uses the theory of confidence functions to work in conditions of parameters uncertainty in solving the problem of automatic classification is proposed. The developed method allows us to identify the structure and parameters of decision trees.
Decision trees synthesis based on data samples with missing values
Keywords: ідентифікація; класифікація; невизначеність; функція довіри; decision tree; identification; classification; uncertainty; belief function