Кричковська, Лідія ВасилівнаБєлінська, Анна ПавлівнаАнан'єва, Валерія ВікторівнаМарченко, Валерія Сергіївна2019-12-122019-12-122014Методичні вказівки до лабораторних занять з курсу "Хімія і технологія харчових добавок" : для студ. спец. 7.(8).05130111 "Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів" денної та заочної форм навчання / уклад.: Л. В. Кричковська [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ «ХПІ», 2014. – 46 с.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/43323Харчові добавки – природні, ідентичні природним, або синтетичні речовини, напівпродукти, що навмисно вводяться до харчової сировини чи готових продуктів з метою їх збереження або надання їм заданих властивостей. Історія застосування харчових добавок нараховує кілька тисячоліть (оцтова кислота, кухонна сіль та інші). Однак тільки в другій половині ХХ століття їм стали приділяти особливу увагу, і вони зайняли стійкі позиції та стали широко використовуватися в харчовій промисловості як найважливіші харчові інгредієнти. Широке розповсюдження харчових добавок привело до необхідності їх класифікації, гігієнічної регламентації, розробки технологій одержання й застосування. Методичні вказівки призначено для студентів вищих навчальних закладів усіх форм навчання спеціальності 7.(8).05130111 "Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів" і включають в себе методики синтезу, аналітичного контролю якості та вказівки на сферу застосування деяких харчових добавок різноманітних класів.ukбарвникиароматизаториемульгаториконсервантисолоні речовиниМетодичні вказівки до лабораторних занять з курсу "Хімія і технологія харчових добавок"Learning Object