Инструментальное обеспечение для изготовления червячных колес червячных передач с вогнутым профилем витка червяка - Ковришкин, Н. А.; Садченко, О. И. (НТУ "ХПИ", 2008)
Розглянуто питання геометрії зубців черв'ячних фрез з розділеним на три частини по висоті профілем початкового контуру для обробки черв'ячних коліс черв'ячних передач з угнутим профілем витка черв'яка. Проведено розрахунки вершинних та бокових задніх кутів зуба нової черв'ячної фрези.

Questions of worm mills tooth geometry with distributed on three parts on height a structure of an initial contour for processing worm wheels of worm gears with a concave profile of a worm are considered. Calculations of topmost and lateral back corners of a tooth of a new worm mill are carried out.
Keywords: металлорежущие станки; нагрузочная способность; червячная фреза; эвольвентные колеса; межосевое растояние; станочное зацепление