Эксперементальные исследования плавности хода трактора при движении по синусоидальным неровностям - Великодный, Валерий Михайлович; Мамонтов, Анатолий Геннадьевич (НТУ "ХПИ", 2010)
Проведено аналіз чисельних даних, отриманих у результаті експериментальних випробувань параметрів плавності руху колісного трактора оснащеного пневматичною системою підресорювання. Встановлено залежності величин середньоквадратичних прискорень від параметрів фону синусоїдальних нерівностей, швидкості руху трактора та рівня тиску повітря в системі пневматичного ресорного підвішування самохідної машини.

The organized analysis numerical data, got as a result of experimental test parameter to smoothness’s of the moving the wheel tractor equiped by pneumatic suspension system. The installed dependency of the values of the root-mean-square speedups from parameter of the background sine jaggies, velocities of the moving the tractor and level to pressure of the air in system pneumatic on spring self-propelled machine.
Keywords: самоходные машины; динамические воздействия дороги; пневморессорная подвеска; колесный трактор; средние квадратичные ускорения