Моделювання професійної діяльності як підґрунтя процесу формування готовності до самовдосконалення майбутнього інженера - Ігнатюк, Ольга Анатоліївна (Харківський національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди, 2007)
Встановлений перелік типових комплексних завдань та частка трудових затрат для виконання різних функцій залежно від профілю інженера. Зазначено, що наведені характеристики є підґрунтям для створення нормативної моделі діяльності професіонала та інформаційно-психологічного забезпечення професійної підготовки й виховання майбутніх інженерів-професіоналів.

The list of the typical complex tasks and share of labour expenses for performance of various functions is established depending on a structure of the engineer. Is marked that the given characteristics are the basis for creation of normative model of activity of the professional both information-psychological maintenance of professional training and education of the future engineers – professionals.
Modeling of professional activity as a basis of process of formation of readiness to professional selfperfection of the future engineer
Keywords: модель; діяльність; інженер; функції; профіль; трудові затрати; підготовка; професійні уміння; знання; навички; технолог; механік; менеджер; model; activity; engineer; functions; structure; labour expenses; preparation; professional skills; knowledge; skills; technologist; mechanics; manager