Професійне навчання в Німеччині та роль ремісничих палат - Кравець, Ю. (НТУ "ХПІ", 2010)
Нині діюча система професійно-технічної освіти України, яка є базовою у поповненні робітничих ресурсів, не здатна надавати високоякісні послуги, які потребує економіка. Тому вона потребує кардинальних змін. Одним із шляхів є впровадження передового зарубіжного досвіду, який можна адаптувати в вітчизняну практику. Особливої уваги заслуговує досвід системи професійного навчання Німеччини, яка є передовою не лише в Європі, а й у світі, та, зокрема, роль ремісничих палат в цій системі.

The presently operating system of professional education of Ukraine, which is base in addition to the workings resources, is not able to give high-quality services which are required by an economy. Therefore it needs cardinal changes. One of ways is introduction of progressive foreign experience which can be adapted in domestic practice. The special attention is deserved by experience of the system of professional education of Germany, which is leading not only in Europe, but also in the world, and, in particular, role of handicraft chambers in this system.
Vocational training in germany and role of handicraft chambers
Keywords: економіка держави; професійно-технічна освіта; поповнення робітничих ресурсів; зарубіжний досвід; вітчизняні умови; дуальна система профнавчання