Сучасні проблеми і методи математичного і комп'ютерного моделювання в економіці та менеджменті - Білоцерківський, Олександр Борисович (НТУ "ХПІ", 2014)
В роботі розглянуто теоретичні засади математичного моделювання, визначено його сучасні проблеми та запропоновано ефективні засоби їх подолання. Наведено основні математичні методи, що використовуються при розв’язуванні оптимізаційних задач. Досліджено сучасні проблеми комп’ютерного моделювання та наведено його класифікацію. Особливу увагу приділено методу Монте-Карло як методу імітаційного моделювання, наведено його особливості та рекомендації щодо застосування при розв’язуванні задач економіки та менеджменту.
Keywords: моделювання імітаційне; метод Монте-Карло; задачі оптимізаційні; класифікація моделювання