Моделювання стиснення повітряного заряду з температурним градієнтом у дизельному двигуні типу 6ТД - Касімов, Анатолій Михайлович; Серпухов, Олександр Васильович; Коритченко, Костянтин Володимирович; Пархомчук, О. В. (НТУ "ХПІ", 2018)
Розроблена математична модель стиснення повітряного заряду з температурним градієнтом в дизельному двигуні. Проведено чисельне дослідження зміни полів температури, тиску та концентрації компонентів повітряного заряду з початковим температурним градієнтом у циліндрі двигуна 6ТД. Виявлено зростання різниці температур між шарами у заряді, що мають різну температуру перед початком стиснення. Підтверджено можливість забезпечення умови для надійного самозаймання палива у разі використання повітряного заряду з температурним градієнтом.

The mathematical model of compression of an air charge with a temperature gradient in a diesel engine is developed. A numerical study was carried out to change the fields of temperature, pressure and concentration of components of an air charge with an initial temperature gradient in a cylinder of the engine 6TD. The growth of temperature difference between charge layers with different temperature before compression is revealed. The possibility of providing a condition for reliable self-ignition of fuel in the case of using an air charge with a temperature gradient has been confirmed.
Modeling of aircraft storage with temperature gradient in diesel engine type 6TD
Keywords: бронетанкове озброєння; низькі температури; процеси згорання; повітряний заряд; циліндр двигуна; коливально-збуджений заряд; холодний пуск