Алгоритм параметричної ідентифікації фактичних характеристик газоперекачувального агрегату компресорної станції - Варламов, Г. Б.; Приймак, К. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011)
Розглядається розв'язання задачі обрахунку основних величин та характеристик експлуатації, які стосуються надійності, економічності та екологічності роботи обладнання. В статті запропонований алгоритм параметричної ідентифікації фактичних характеристик газоперекачувального агрегату. Даний алгоритм дозволить суттєво зменшити витрати на підтримку ГПА у роботоспроможному стані,оптимізувати технологічні процеси та підвищити надійність транспортування газу.

To date, the necessary and actual is to solve issues related to the definition of actual condition, optimal load, determine the optimal dates of repair, development technical conditions, aimed at energy savings, increase operational reliability and extension service life of the working equipment. An algorithm of parametric identification actual characteristics of the gas compressor unit is proposed to solve these problems. Current algorithm of parametric identification actual characteristics of the gas compressor unit will enable for further effective operation of the equipment, will optimize technology processes and will improve the reliability of gas transportation.
The algorithm of parametric definition the actual characteristics of gas compressor unit of compressor station
Keywords: газотранспортна система; компресорна станція; газоперекачувальний агрегат; відцентровий нагнітач; gas compressor unit; gas transportation