Збірка тестових завдань з дисципліни "Культурологія" - Тарасенко, Ірина Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Навчальна дисципліна «Культурологія*» є одним із освітніх компонентів у підготовці фахівців за освітньо-професійною програмою «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» підготовки фахового молодшого бакалавра галузі знань 17 «Електроніка, автоматизація та електронні комунікації», спеціальності 175 «Інформаційно-вимірювальні технології». «Культурологія*» містить знання, в яких розкривається розуміння культури, загальнолюдські цінності, відображені в культурних традиціях і визначних пам’ятках унікальних та різноманітних культур, уявлення та пріоритети, дотримання яких відрізняє культурну людину. Освоєння культурологічного знання дозволяє краще зрозуміти власну національну культуру і загальний стан та тенденції розвитку світової культури. Мета підсумкового і залишкового контролю знань з навчальної дисципліни «Культурологія*» полягає у вдосконаленні та систематизації знань студентів, які були отримані при вивченні змісту дисципліни. Для здійснення підсумкового і залишкового контролю знань та для самоконтролю знань з навчальної дисципліни «Культурологія*» застосовуються різнорівневі завдання, зокрема тестові завдання. В них акцентується увага на найважливіших культурологічних поняттях, досягненнях світової культури. В них виділено найбільш значущі фактори формування і розвитку української культури, підкреслено досягнення і самобутність української культури.
Keywords: тестові завдання; культурологія; теоретичні аспекти культури; етапи розвитку світової культури; етапи розвитку культури України; методичні вказівки